Pàgines

diumenge, 25 de novembre del 2012

25N Dia Internacional contra la violència contra les dones


Avui, 25 de novembre, dia d'eleccions a Catalunya, fa 52 anys que la dictadura dominicana de Rafael Trujillo va torturar i assassinar Patricia, Minerva i Maria Teresa, conegudes com les Miralba.

Històricament, aquestes tres germanes, activistes polítiques per la democràcia, han simbolitzat per al moviment popular i feminista de la República Dominicana la lluita i la resistència.

El 1981, el Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica, celebrat a Bogotà, va proposar dedicar el 25 de novembre a la lluita contra la violència de gènere, en record a les Miralba. Finalment,

La iniciativa de dedicar el 25 de noviembre a esta lucha había tenido su origen algunos años antes, concretamente en 1981, durante el Primer Encuentro Feminista de Latinoamérica, celebrado en Bogotá. 

Finalment, al 1999, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 25 de novembre com Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones, ja sigui en forma de violència domèstica, violacions, mutilacions genitals, etc.

Gràcies, Forges!

La lluita contra aquest xacra ha de ser diària, però aprofitem aquest dia per fer-ne un recordatori especial i ho fem amb diverses imatges que hem cercat a Facebook.




Si voleu més informació sobre les Germanes Mirabal, entreu a la Casa Museo Hermanas Miralbal

Altres post sobre aquest tema en el mirador de les dones: