Pàgines

dissabte, 20 de novembre del 2010

LES NOTIS DE LA MANOLITA (novembre 10)


El darrer cap de setmana he rebut LES NOTIS de la Manolita d'aquest mes. Un cop editades amb informació complementària, aquí les teniu.

Difícil, quasi sempre ho és, triar una autora i/o un llibre de la selecció. Aquest mes crec que em quedo amb Simonetta Agnello Hornby. No la coneixia i em resulta atractiu el perfil d'aquesta advocada nascuda a Palermo, en una família de la petita aristocracia, que viu a Londres i s'ocupa de la defensa d'immigrants, especialment negres i musulmans, i dels menors amb especials necessitats educatives

NOVETATS EDITORIALS AMB VISÓ DE GÈNERE

- Simonetta Agnello Hornby publica Entre la bruma (Tusquets) en traducció de Carlos Gumpert. Un cop més, coneixem secrets de família, això sí, amb errors judicials i drames propiciats per lleis. Per cert, aquesta obra passa a Londres, ja que l’autora abandona, aquest cop, la Sicília de La mennulara.

- Ingrid Betancourt publica No hay silencio que no termine (Aguilar), relat en primera persona dels més de sis anys que l’autora va estar segrestada per les FARC de Colòmbia. Al llibre explica, per exemple, les seves desavinences amb Clara Rojas, companya de captiveri.

- Lolita Bosch publica Veus de la nova narrativa catalana (Empúries) / Voces. Antologia de narrativa catalana contemporánea (Anagrama). Ha fet una selecció de textos publicats i/o inèdits, d’autors i autores, menors de 45 anys, alguns més coneguts que altres. Al costat de cada text hi ha una breu biografia de cada autor/a.

- L’editorial Lumen publica Erase una vez Manhattan de Mary Cantwell (1930-2000), on l’autora descriu la vitalitat de Nova York i el seu entusiasme per la ciutat on es va instal·lar el 1953, en acabar els seus estudis. Allí va treballar com a redactora de Mademoiselle i Vogue. Al 1980 va iniciar la seva col·laboració amb el New York Times i, a la dècada dels 90, va escriure tres novel·les autobiogràfiques, una de les quals és aquesta.

- Cristina Cerezales Laforet publica Amarás a tu hermano (Destino), nou relats centrats en les relacions familiars. L’autora va publicar l’any passat Música blanca, on lligava les seves paraules amb textos de la seva mare –Carmen Laforet— extretes de cartes i diaris.


enllaç al video de la conferència de Cristina Cerezales Laforet

- Laura Freixas publica Ladrona de rosas. Clarice Lispector, una genialidad insoportable (La esfera de los libros), la biografia de la brasilera Clarice Lispector, una autora esplèndida i poc coneguda, posseïda per la passió de l’escriptura.



- Mercè Ibarz publica No parlis de mi quan me’n vagi (Empúries). Amb motiu d’un sopar, la protagonista se li desencadenaran un seguit de sensacions del passat.

- Tania James publica Mapa de los lugares sin nombre (Salamandra). Arran de la separació de la germana, que ha marxat a estudiar a Nova York, des de Kerala (Índia), la protagonista la seguirà i començarà un viatge iniciàtic.

- Lola López de Mondéjar publica Mi amor desgraciado (Siruela). Dues dones que viuen al mateix carrer de París, veuen la seva vida enllaçada per un succés. La novel·la va ser finalista de l’edició de 2009 del premi de Narrativa Torrente Ballester.

- Laura Manzanera publica Olympe de Gouges. La cronista maldita de la Revolución Francesa (El Viejo Topo). Olympe va ser una autèntica pionera en escriure els drets de les dones, en demanar educació per a tothom i manifestar-se antiesclavista. Una biografia, sens dubte, fascinant.

Redactora dels Drets de la Dona i de la Ciutadana, el 1789, es executada el 1793

-


















- L'australiana Kate Morton publica El jardín olvidado (Suma) en traducció de Carlos Schroeder. Una nena queda abandonada en un vaixell rumb a Austràlia a l’inici de la Primera Guerra Mundial

- Tsruyà Shalev publica Las ruinas del amor (Galaxia Gutenberg), en traducció de Ana María Bejarano. És la història d’un divorci amb el complex de culpa de la dona pel fill. Aquest llibre és el darrer d’una trilogia que va començar amb Vida amorosa i va seguir amb Marido y mujer




PREMIS

- Vanessa Montfort ha obtingut el XLII Premio Ateneo de Sevilla amb Mitología de Nueva York (Algaida), una novel·la negra, on l’atzar i el destí hi juguen un paper rellevant. Montfort va guanyar l’any 2006 l’XI Premi Ateneu Jove de Sevilla amb la seva primera novel·la El ingrediente secreto.

La premiada Vanessa Montfort amb el president de l'Ateneo de Sevilla, Pérez Calero

2 comentaris:

Sony ha dit...

Ja està publicada la novel.la en català, us deixo el link del seu Facebook per si voleu més informació.
https://www.facebook.com/katemortonspain

El Mirador de les Doles ha dit...

Moltes gràcies!