Pàgines

diumenge, 18 de juliol del 2010

Esfereïdor: 10 dones mortes en 17 dies


A dins la bossa de plàstic, el cadàver de Cecilia. Podria ser el de qualsevol de les 10 dones assassinades en els primers 17 dies de juliol. Esfereïdor! (foto EFE)

Rafaela, Milagros, Felicia, Olana, Andrea, Emeses Kristina, Laura, Z, Cecilia i Mari Carmen
, 10 dones assassinades per les seves parelles (o ex-parelles) en els primers 17 dies de juliol. In memoriam

  • RAFAELA, 42 anys, assassinada amb una aixada, al mig del carrer, per la seva exparella, de 67 anys. Rafaela era usuària del Servei de Teleassistència del Ministeri de l'Interior. Juan tenia una ordre d'allunyament (1 de juliol, Pinos Puente. Granada).
  • MILAGROS, de 64 anys, mor asfixiada pel seu marit, de 67 anys. Francisco es suïcida amb un tret d'escopeta al cap (3 de juliol, Puerto de Santa María. Cádiz).

  • FELICIA, de 68 anys, assassinada a ganivetades, a casa seva, pel seu marit, de 77 anys. Ambdós patien trastorns mentals i tenien assistència domiciliària. Cap denúncia prèvia. Pedro Luís es detingut i ingressa a una unitat de salut mental (4 de juliol, Landete. Cuenca).
  • OLANA, ucraniana de 37 anys, mor en tirar-se des d'un sisè pis després de discutir amb la seva ex-parella, de 33 anys i d'origen magrebí. Hafid es detingut pels Mossos (6 de juliol, Girona).
  • ANDREA, embarassada, nascuda a l'Equador feia 28 anys, estrangulada per la seva parella, de 33 anys, en el pis que compartien al barri de Sants. Andrea havia denunciat Marcelo Iván per maltractaments en dues ocasions. El presumpte assassí es lliura als Mossos (7 de juliol, Barcelona)
  • EMESE KRISTINA, hungaresa de 37 anys, assassinada a casa pel seu marit, de 38 anys, i abandonada en un barranc. Cap denúncia prèvia. Peter es detingut quan va a denunciar la suposada desaparició d'Emese Kristina (Araona. Tererife).
  • LAURA, 32 anys, assassinada amb verí pel seu marit, un ATS de . Cap denúncia prèvia. Ivan, el presumpte assassí es detingut per la policia (11 de juliol, Telde. Gran Canaria).
  • Z., marroquina de 33 anys, cosida a ganivetades pel seu marit, també nascut al Marroc fa 44 anys, que tenia una ordre d'allunyament que havia trencat en més d'una ocasió. Z., malgrat l'ordre, feia poc que havien tornat a conviure amb l'assassí. R. es detingut per la policia (15 de juliol, Villanueva de la Jara. Cuenca)
  • CECILIA, equatoriana d'uns 50 anys, . Assassinada a ganivetades. El presumpte autor és Alejandro, la seva parella, de 49 anys. La policia el deté (16 de juliol. Saragossa).
  • MARIA DEL CARMEN, de 49 anys, assassinada per la seva parella, de 51 anys. Cap denúncia prèvia. Després de matar Maria del Carmen, s'ha tirat des d'un tercer pis i ha mort. (17 de juliol, La Orotava. Tenerife)
La violència de gènere amb resultat de mort només és la punta de l'iceberg.

En un proper article, tractaré un tema que ens hauria de preocupar molt: violència masclista i joventut.















El primer mapa de la violència masclista a l'estat espanyol
http://www.amecopress.net/spip.php?article4186