Pàgines

divendres, 25 de setembre del 2009

AVORTAMENT: Fa 30 anys que tinc 30 anys i encara espero!


Fragment d'un cartell de PAN Y ROSAS

Cada vuit minuts mor una dona a causa d'un avortament il·legal

Quasi la meitat (20.000.000 dels 42.000.000) dels avortaments que es practiquen al món, anualment, són considerats il·legals i es realitzen en condicions de clandestinitat i amb risc per a la salut de la dona

Són dades de Woman on Waves, les dones sobre les ones, una ONG holandesa que es dedica a prevenir embarassos no desitjats i avortaments insegurs per tot el món, a bord d'un vaixell.

Vaixell de Women on Waves en aigües internacionals on professionals de la medicina practiquen avortaments a dones que viuen en països on aquesta pràctica és prohibida

El 1990, a l'Argentina, en el marc de l'Assemblea del Moviment Feminista Llatinoamericà, es va instaurar el Dia per a la Despenalització de l'Avortament, el 28 de setembre. A molts països d'Amèrica Llatina l'avortament en mans no qualificades i en condicions dolentes eren la primera causa de mortalitat de les dones fèrtils en molts països. Una situació que es manté i es repeteix també a l'Àfrica i a l'Àsia. I a molts països occidentals també és prohibit o té limitacions legals. En el nostre cas, l'avortament només és legal sota tres condicions.
Fa trenta anys que tinc trenta anys (de fet en tinc 57) i encara no avorto, ni lliure ni gratuïtament (i no és per la menopausa...)
Frase manllevada a Caladona
Per a no haver d'esperar més, ens veiem
el PROPER DILLUNS (28 de setembre)
a les 7 del VESPRE
a la PLAÇA de SANT JAUME (Barcelona)



Redactat per Anna González Batlle, el setembre de 2009