Pàgines

diumenge, 9 d’agost del 2009

PÍNDOLA POSTCOITAL i objecció de consciència

Els farmacèutics catalans, acollint-se al dret a l'objecció de consciència, podran no dispensar la píndola postcoital, segons el protocol signat pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (6 d'agost de 2009)



Permeteu-me que vagi al gra i que potser no sigui políticament correcte!

Aquest migdia era a la cuina (amb la ràdio encesa com sempre), preparant el dinar, i he sentit un tall de veu de la Gemma Lienas, presidenta de Dones en Xarxa que m'ha sobresaltat. Lienas denunciava que, a Catalunya, els professionals de les farmàcies podran acollir-se a l'objecció de consciència i no vendre la píndola del dia després sense recepte (aquest anticonceptiu d'emergència es vendrà sense recepte a totes les farmàcies espanyoles a partir del mes vinent).

M'ha semblat fort, molt fort! Per tant, quan he tingut una miqueta de tranquil·litat i temps, he anat al portal de la Generalitat per a contrastar la notícia i, malhauradament, l'he confirmat

Podeu llegir la nota de premsa sobre el protocol signat entre el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya per a dispensar la píldora postcoital en el següent enllaç.

Res a dir, per suposat, als aspectes educatius i preventius que contempla el protocol. Sobre el tema de l'entrevista a la compradora per part del farmacèutic o farmacèutica prefereixo no obrir boca, opineu-ne vosaltres. I sobre l'objecció de consciència.....

És que no ho entenc, no ho entenc! Ho enteneu, vosaltres?

La pídola postcoital o píndola del dia després és un fàrmac anticonceptiu (que NO abortiu) oral d'emergència.

Què vindrà després?


2 comentaris:

maria ha dit...

També faran objecció de consciència per a receptar antiàlgics, per 2xemple?

Després de l'expulsió del Paradís, Déu va condemnar els humans a conviure amb el dolor. Com s'atreveixen els humans i els venedors de drogues (això són els propietaris i els dependents de les oficines de farmàcia) a anar contra els designis del Suprem?????????

Eva Gonzalvo ha dit...

Que fort... i després si els hi va bé són capaços i capaces de vendre't un antibiòtic sense recepte!!!!