Pàgines

dimarts, 21 de juliol del 2009

United for IRAN. BARCELONA participa al GLOBAL DAY OF ACTION



BARCELONA és una de les 103 ciutats del món que participaran en el DIA D'ACCIÓ A FAVOR DE LA DEMOCRÀCIA, LA LLIBERTAT i ELS DRETS HUMANS a L'IRAN, el proper DISSABTE 25 de juliol (a la plaça de la Universitat, a les 20.30 hores).




El “Global Day of Action” ha estat promoguda per Shirin Ebadi, aquella dona iraniana, advocada i activista pro drets humans, que el 2003 es converteix en la primera dona musulmana que rep el premi Nobel de la Pau, i de la qual vaig parlar el passat 21 de juny (veure L'IRAN, LES DONES I LES ELECCIONS [2]).

Aquesta mobilització global està convocada internacionalment per Shirin Ebadi i l'International Campaign for Human Rights in Iran, i compta amb el suport d'Amnistia Internacional, Human Rights Watch, Reporters without Borders, Iranian League for Defense of Human Rights (LDDHI), PeaceJam, FIDH, Nobel Women's Initiative i Physicians for Human Rights (PHR), entre altres.

El dia d’acció internacional s’organitza al voltant de las següents peticions:
1‐ Que la comunitat internacional defensi els drets humans del poble iranià i que el secretari general de la ONU designi una delegació per investigar la situació dels presos i de les persones desaparegudes

2‐ L’immediat i incondicional alliberament i amnistia de tots els presos polítics i presos de consciència, incloent periodistes, estudiants, i activistes civils de la societat

3‐ El final de la violència per part del règim, en les seves diferents tipologies

4‐ Respecte als drets humans: Llibertat de reunió, d'expressió i de premsa, segons el garantit pel Dret Internacional.
El dissabte 25, de forma conjunta se celebraran concentracions de suport a la població civil iraniana en la seva lluita per les llibertats democràtiques a 45 ciutats de Canadà i els Estats Units d'Amèrica; 40 ciutats europees (Barcelona ja no és l'única ciutat espanyola, en els darrers dies s'han incoporat Palència, Palma i Castelldefels!); 3 ciutats llatinoamericanes (Veneçuela, Bogotà i Sao Paulo); 9 asiàtiques (entre elles, Istambul i Beirut), 2 africanes i 4 australianes.

Una població civil que a partir d'avui ho tindran encara més difícil, ja el Consell de Guardians acaba d'aprovar una llei per a controlar Internet. La que alguns han anomenat la REVOLUCIÓ VERDA ha tingut un gran aliat: Internet (penseu que a l'Iran més d'un terç de la població té accés a Internet -23 milions de persones-, mentre que a Hondures -un altre punt molt conflictiu-, la seva penetració és menor d'un 6%).



Aquest tag ha estat actualitzat el dia 25, a les 08.52h per tal d'incorporar les ciutats que s'han adherit en els darrers dies. Molt bé per CASTELLDEFELS!




2 comentaris:

Anònim ha dit...

Intentaré participar-hi, però aquesta hora ho tinc difícil! Per les llibertats d'Iran!

Anònim ha dit...

M'ha encantat el teu post sobre la Llibertat i la democràcia a Iran. tE FET PUBLICITAT EN EL MEU FACEBOOK.
PTONS
MARIA FREIRIA